Kako izabrati Ethernet kalb

Kada kupujemo Ethernet kabl uglavnom u obzir uzimamo dve stvari – Prva je kvalitet kabla,a druga stvar je cena. Budući da nam je cena bitna, kako razlikovati kvalitetni Ethernet kabl posebno je važno. Kvalitetnim Ethernet kablom mogu se izbeći česte zamene koje mogu da prouzrokuju oni lošijeg kvaliteta. Zapravo, za kupovinu najboljeg mrežnog kabla možete uzeti u obzir nekoliko faktora. Ovde smo saželi tri glavne karakteristike koje bi svaki visokokvalitetni Ethernet kabl tebalo da ima.

  1. Dobar Ethernet kabl prolazi Fluke testove. Fluke test (koji je izdao Fluke Networks) sada se smatra najautoritativnijim kriterijumima za određivanje kvaliteta Ethernet kabla. Može da testira kvalitet Ethernet kabla prema različitim standardima kablova, kao što su ANSI / TIA, ISO / IEC 11801, itd.
  1. Dobar Ethernet kabl koristi bakarnu žicu, bakarni provodnik je onaj koji ima najveći uticaj na cenu Ethernet kabla. Mrežni kablovi proizvedeni od strane različitih proizvođača mogu se razlikovati u tipovima provodnika. Iako su prioritetne aluminijumske žice i bakarne žice (uključujući čistu bakarnu žicu, bakarnu žicu bez kiseonika i golu bakarnu žicu).
  1. Dobar Ethernet kabl koristi konektore sa pozlatom od 50 µm. Materijal konektora ili kontakata u kablovskom utikaču je od vitalnog značaja za stalno održavanje signala. Kao što je svima nama poznato, srebro ima najbolju provodljivost, zatim zlato i bakar, onda aluminijum, a potom nikl i gvožđe. Međutim, srebro i aluminijum su izuzetno oksidativni. Zlato teško oksiduje u prirodnom okruženju. S obzirom na takvu situaciju, zlato je idealan materijal za postizanje snažne i trajne internetske veze kako ne biste izgubili signal i ne morate stalno trošiti više novca na nove konektore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *