Uticaj gubitka korporativnih podataka sa mobilnih uređaja

Kompanije gube podatke sa krajnje tačke, a iza tog stalnog protoka ne postoji nijedan jasan uzrok. Neki izveštaji ukazuju na rastuću upotrebu cloud aplikacija. Ovaj rast je podstaknut povećanjem integracije mobilnosti preduzeća i pogoršan ozbiljnim nedostatkom kontrole nad cloud aplikacijama. Prema novom istraživanju kompanije NetEnrich, Corporate IT Hounded bi Mobile Securiti Concerns, 42% IT stručnjaka reklo je da njihove organizacije trpe ključne gubitke korporativnih podataka sa mobilnog uređaja. Ovi probijeni gubici nastali su zbog faktora poput zlonamernog softvera, nesigurnosti javnih usluga u cloudu, smanjenih i zalepljenih podataka, nesigurnih operativnih sistema i neotkrivenih naprednih upornih pretnji.

Izveštaj dalje otkriva da je 41% organizacija tokom poslednje tri godine izgubilo od 50.000 do 100.000 USD direktno zbog kršenja ili napada bezbednosti mobilnih uređaja. S obzirom na ono što znamo o sigurnosti mobilnih uređaja, ove otkrivene povrede verovatno predstavljaju samo delić kršenja koja su zaista uzrokovana od uređaja krajnjih točaka. Povezivanjem tačaka između krajnje tačke i eventualnih kršenja korporativnih podataka koji se održavaju na mreži, PvC izveštaj sugeriše da eksploatirani mobilni uređaji zapravo predstavljaju trećinu svih cyber bezbednosnih incidenata.

Apsolut pomaže u suočavanju sa opasnostima podataka koji se kriju na krajnjoj tački i u cloudu. To možemo učiniti zahvaljujući izdavanju nove mogućnosti otkrivanja podataka u riziku na krajnjim tačkama povezanim sa aplikacijama za skladištenje u cloudu. Pomoću apsolutnog otkrivanja podataka o krajnjoj tački (EDD), koji dolazi kao deo apsolutne zaštite podataka i uređaja (DDS), sada možete odrediti koje cloud aplikacije se koriste i da li se osetljivi podaci čuvaju u tim aplikacijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *